Selecteer een pagina

Kom inspiratie opdoen over trends in de leisure sector en hoe daarmee om te gaan?

 

 

Op dinsdag 12 november van 10.00 -17.00 uur (en aansluitend een netwerkborrel tot 18.00 uur) organiseert Leisure Lab Limburg i.s.m. de Provincie Limburg en Rabobank Zuid Oost Limburg weer een ThemaSessie. 

Het thema van deze inspirerende dag is “Klaar voor de toekomst, werken aan de continuïteit van je bedrijf”.

 Welke ontwikkelingen zijn er? En welke ga je wel of niet inzetten? Ga je je concept veranderen? Ga je innoveren? 

We hebben een aantal inspirerende sprekers gevonden die ons meenemen in de trends van dit moment. Na de lunch hebben we een paneldiscussie en twee workshop-rondes. Lees verder om kennis te maken met de sprekers.

Er is nog een tweede invulling voor dit thema en dat is dat de toekomst van je bedrijf niet in je eigen handen ligt maar in de van een ander. Je wilt namelijk je bedrijf overdragen of verkopen. Dit thema wordt op maandag 20 januari 2020 van 13-16 uur verder uitgediept. 

Kosten van de ThemaSessie op 12 november 2019 is €79, voor de workshop op 20 januari zijn de kosten €29 en een combiticket voor beide data is €99 (alle prijzen zijn exclusief BTW).

Leden van Leisure Lab Limburg nemen gratis deel.

Let op! Je krijgt korting op de entreeprijs als je bankiert bij de Rabobank (neem hiervoor contact op met uw accountmanager). Ook leden van Visit Zuid Limburg, de cooperatie Met Fruit Erop Uit, Land van Kalk, Gastvrijheuvelland en Limburg Leisure Academy krijgen korting. Vraag bij die partijen naar de mogelijkheden of hou de nieuwsbrieven van die partijen in de gaten.

Besluit je tijdens de ThemaSessie op 12 november lid te worden van Leisure Lab Limburg voor 2020, dan zullen de kosten van het ticket worden verrekend met het lidmaatschap 2020. 

P.S. Ben je lid van de coöperatie Met Fruit Erop Uit stuur ons dan een mail voor een kortingcode: info@leisurelablimburg.nl

Praktische informatie:

Datum: dinsdag 12 november 10.00-17.00 uur (tot 18.00 uur netwerkborrel)
Waar: Rabobank Zuid Oost Limburg, Heerlen
Kosten ThemaSessie Trends en Visie: €79 exclusief BTW
Kosten Workshop Overdragen of Verkopen: €29 exclusief BTW
Combiticket: €99 exclusief BTW

 

LET OP: Als je lid wordt van Leisure Lab Limburg dan is deelname aan deze ThemaSessie gratis. We verrekenen dan je ticket met de kosten voor het lidmaatschap 2020. Je neemt dan deel aan diverse kennissessies en de ThemaSessies in 2020. Lidmaatschap is €150 voor 2020. Wil je daar meer over weten? Stuur dan een mail naar info@leisurelablimburg.nl.

 

 

 

Sprekers:

Goof Lukken
Vrijetijdsdeskundige aan de Breda University of Allied Sciences
(voorheen NHTV)

4 trends leidend als het gaat om vrije tijd of toch 5?

Goof denkt dat vier trends leidend zijn als het gaat om onze vrije tijd in 2019. Kwalitop (de zucht van de consument naar topkwaliteit in beleving), managetourism (toerisme moet goed gemanaged worden), festivalisering (unieke of tijdelijk lifestylebelevingen met aandacht voor duurzaamheid en communities) en citycenterfun (het succes van binnensteden is sterk afhankelijk aan het worden van de gastvrijheid- en belevingsindustrie). Goof voegt daar graag 1 mega trend aan toe … die hij u graag laat raden …

In de workshop in de middag laat Goof ondernemers zelf vertalen wat zij met de vrijetijdstrends kunnen binnen hun eigen bedrijf of in samenwerking met anderen.

Vanuit het product via de beleving naar betekenis

In de huidige economie is het voor bedrijven essentieel om beleving en betekenis te koppelen aan hun producten en diensten. Een product of merk staat in de 21e eeuw niet alleen garant voor een bepaalde kwaliteit met functionele en emotionele waarden; het vertelt een verhaal, waardoor de gebruiker zich ermee verbonden voelt. De belangrijkste vraag voor bedrijven in de betekeniseconomie is: ‘Hoe kan ik meer betekenen in het leven van mijn gasten, klanten, mijn collega’s en de maatschappij?’

In de workshop in de middag laat Thijs ondernemers zelf handen en voeten geven aan 4 essentieel vragen. Vragen die inzicht gaan geven in de betekenis die jij en je bedrijf hebben in de maatschappij. 

Thijs Vossen
Directeur eigenaar
Leisure Brains 

Trends en ontwikkelingen op basis van cijfers 

Jos verzorgt een presentatie over trends en ontwikkelingen in de sector. Zijn inzicht is enerzijds gebaseerd op keiharde gegevens waarover de Rabobank beschikt en anderzijds op basis van de ondernemings- en projectplannen die hij onder ogen krijgt. Een zeer inspirerende presentatie met concrete trends en ontwikkelingen.

 

Jos Klerx
Sectorspecialist Horeca en Recreatie bij de Rabobank

Anya Niewierra
Directrice Visit Zuid Limburg

Zuid Limburg als G.R.E.E.N. destination

Visit Zuid Limburg wil van Zuid Limburg een G.R.E.E.N. destination maken. Deze visie komt Anya toelichten. Authentiek, echtheid, economisch verantwoord en met respect voor de natuur … in een notendop. Maar hoe?